ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...

Η φωτογραφία μου
Όταν δίνεις την παράστασή σου και κλείνουν τα φώτα και πέσει η αυλαία, μένεις εσύ και όσοι σε διαβάζουν... Αξίζεις το χειροκρότημα;

31.1.12

ΑΡΝΟΥΜΑΙ...

Ψωράλογο που χρησιμοποιείται στα εκτροφεία για να ξεσπάσει πάνω του η φοράδα μέχρι να ηρεμήσει, ώστε να την βάλουν μετά να ζευγαρώσει με τον επιβήτορα.

Άτομο χαμηλής υποστάθμης, που κατόπιν εντολής αναλαμβάνει διαμεσολαβητικό ρόλο σε ανήθικες υποθέσεις, έτσι ώστε να μην εκτεθεί άμεσα ο εντολέας του.

Το μικρό και διακριτικό "δημοσιογραφικό", μαγνητοφωνάκι παλιότερα, voice recorder σήμερα, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή και την τεκμηρίωση συνομιλιών ή συνεντεύξεων.

Ο καταδότης, ο προδότης, ο ραδιούργος, ο χαφιές, ο σπιούνος, ο δολοπλόκος, ο συκοφάντης, ο μαστροπός.


Έχεις προσέξει ποτέ τα μάτια του Παναγιώτη που είναι καρφωμένα στα χείλια μου για να μη χάσει ούτε μία λέξη από αυτά που θα πω; Έχεις αντιληφθεί ποτέ το ενδιαφέρον του Στέφανου που μου ζητάει να του χαμογελάσω κάθε φορά που είμαι μουτρωμένος; Έχεις σκεφτεί ποτέ τι οδήγησε τον Πέτρο στο να μου κλείνει το μάτι από μακριά κάθε φορά που όλα είναι εντάξει; Δε χρειάζεται να μου απαντήσεις... Όχι. Ποτέ. Αυτή τη σχέση, αυτή την εμπιστοσύνη κι αυτή την αρχή δε θα τη χαραμίσω για να κρατήσω μία δουλειά που θα με εξασφαλίσει -σχετικά- οικονομικά, αλλά θα με αφήσει δυστυχή και ταπεινωμένο. Μπορεί να ακούγεται προκλητικό για κάποιον που ψάχνει να βρει δουλειά και δυσκολεύεται να κερδίσει, έστω, τα προς το ζην, αλλά δε θέλω να επιλέξω να κάνω κάτι που δε θα μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου. Γιατί μετά δε θα μπορώ να κοιτάω αυτούς τους ανθρώπους στα μάτια... Γιατί μετά θα σιχαίνομαι το είδωλό μου στον καθρέφτη...

Με εκβίασες και αηδίασα με τις επιλογές που έχω κάνει, που εκείνη τη στιγμή δε μου άφηναν άλλη επιλογή από το να το σκεφτώ. Και το σκέφτηκα... Δε μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Μπορείς να με διώξεις. Τουλάχιστον, έτσι, όταν κάποιος μέλλων εργοδότης μου ζητήσει να μάθει το λόγο που απολύθηκα, θα μπορώ να του χαμογελάσω κοιτώντας τον στα μάτια και να του πω:

"Γιατί δε ρουφιάνεψα."

7 σχόλια:

  1. Αφού μπόρεσες να το κάνεις και δεν υπέκυψες.. μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε περίμενα κάτι λιγότερο απο σενα...μπραβο σου!! Πολυ καλημέρα σου! Φιλια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο με γοήτευε και με γοητεύει η δημοσιογραφία, το ρεπορτάζ...
    Με όσα όμως εξομολογήσε εδώ, δεν θα το διάλεγα... δεν θα άντεχα, δεν θα μπορούσα να το διαλέξω και να δουλέψω έτσι!

    Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ακεραιότητα είναι πλέον κάτι πολύ σπάνιο πια. Και όσοι την έχουν ή θέλουν να την διατηρήσουν πληρώνουν το τίμημα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αξίζει τον κόπο, γιατί τον εαυτό σου θα βλέπεις κάθε μέρα στον καθρέφτη. Κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και μπραβο σου, να μεινεις ετσι οπως εισαι, δεν αξιζει να χανουμε τη ψυχη μας ,,,δυσκολη εποχη αλλα ας την σωσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη ρουφιανιά πολλοί την αγάπησαν,
    τον ρουφιάνο κανένας. Ούτε καν ο ίδιος που του
    ζητά να ρουφιανέψει. Ρε ούστ !
    Θα βρεις αλλού δουλειά, τις τύψεις σου όμως
    δεν θα μπορούσες πουθενά να ξεπλύνεις.
    Εγώ μαζί σου !!
    Καλή σου εβδομάδα **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό μήνα σου εύχομαι! :) φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή